Президентът на ПЕС Сергей Станишев каза, че няма планове да

...
Президентът на ПЕС Сергей Станишев каза, че няма планове да
Коментари Харесай

Станишев нямал планове за лидер на БСП

Президентът на ПЕС Сергей Станишев сподели, че няма проекти да се кандидатира за ръководител на Българска социалистическа партия на идните вътрешнопартийни избори. Това заяви той на обичайна баница с шансове, на която кани публицисти при започване на всяка година.

На 26 април за пръв път ще се организира директен избор за ръководител на Българска социалистическа партия, а в случай че има балотаж той ще е на 3 май. За определен ще се счита претендентът, който получи най-малко половината плюс един от гласовете на членовете на партията. Ако се стигне до балотаж, определен ще е този, който завоюва максимален брой гласове. Всеки един социалист ще може да взе участие в директното гласоподаване.

Допреди 2 години ръководителите на Българска социалистическа партия се избираха от конгрес, само че 49-то му издание през 2017 година, по предложение точно на Нинова, реши да направи смяна, съгласно която партийният ръководител се избира и смъква с гласовете на партийните членове.

Във вторник Станишев дефинира идния директен избор като " упражнение ", което звучи добре, само че носи доста опасности и един от тях е да се породят подозрения в легитимността му. Според него задачата на този избор е сегашният водач Корнелия Нинова да бъде избрана отново, а партията да върви към правилото на един водач.

Още през декември се разбра, че вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия има терзания, че е допустимо преди вота в партията да бъдат записани нови членове, които да решат вота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР