Президентът на Перу Дина Болуарте в понеделник обеща репресии срещу

...
Президентът на Перу Дина Болуарте в понеделник обеща репресии срещу
Коментари Харесай

Болуарте се закани да бори наркотрафика в Перу

Президентът на Перу Дина Болуарте в понеделник даде обещание репресии против наркотероризма в страната , заяви " Ройтерс ".

Тя направи изказването по време на погребението на седем служители на реда, убити в регион , където наркотрафикантите работят в съюз с останките от групировката " Сияйната пътека ".

Полицаите бяха нападнати от засада в събота, до момента в който пътуваха през отдалечения район на Андите и джунглата, съгласно Министерството на вътрешните работи. Това е регион, за който се счита, че създава към три четвърти от кокаина в страната.

Това е най-тежкото нахлуване против полицията от повече от десетилетие, споделиха от министерството.

" Моето държавно управление подреди фронтална борба против този съюз от тероризъм и трафик на опиати на цялата територия на нацията, сподели Болуарте на погребението. Няма да позволим повече смъртни случаи, повече принуждение. "

Тя акцентира, че изцяло поддържа полицията и въоръжените сили на Перу в тази задача.
 Президентът на Перу още веднъж прикани за разговор
Президентът на Перу още веднъж прикани за разговор

На фона на продължаващи с месеци митинги

Планинският регион с размерите на Пуерто Рико, е центърът на продължаващите интервенции на силите за сигурност против останките от маоистката въоръжена група " Сияйна пътека ", за които полицията споделя, че работи като " бодигардове " на наркотрафикантите.

След Колумбия, Перу е най-големият производител в света на кокаин, съгласно оценки на Организация на обединените нации.

Припомняме, че  това се случва, до момента в който Болуарте е изправена пред продължителни митинги, довели до гибелта на минимум 60 души единствено за два месеца.

До размириците се стигна, откакто нейният предходник Педро Кастильо беше свален и хвърлен в пандиза по обвинявания за противозаконен опит да разпусне Конгреса и да ръководи с декрет.

Протестиращите желаеха освобождението на Кастильо, оставката на Болуарте, предварителни избори и промени в конституцията.
 МВФ: Безредиците в Перу могат да попречат на растежа
МВФ: Безредиците в Перу могат да попречат на растежа

Фондът предложи краткотрайни тласъци

Болуарте прикани за мир и съобщи, че нейното държавно управление ще продължи да работи за " благосъстоянието на популацията ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР