Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи бе глобен с

...
Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи бе глобен с
Коментари Харесай

Президентът на ПСЖ глобен с 18 милиона

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи бе санкциониран с 18 милиона евро. Санкцията е наложена в Египен на компанията BeIN Sports, на която той съще е президент. Причината е нарушение на закон за конкуренцията.

Търговски арбитражен съд в Египен е наложил голямана санкция, откакто е потвърдено, че компанията е принуждавала клиенти да заменят локалния пропагандатор Nilesat с BeIN Sports, с цел да могат да получават канали, за които са си платили.

През януари компанията получи наказване от същия съд по сходни аргументи. Тогава нарушаването бе предлагането на пакети, когато всеки от тях “представлява обособен артикул и те не са свързани по никакъв начин”.

Ал-Хелайфи води борби на няколко фронта. Освен опитите му да изкара, че ПСЖ съблюдава финансовия фейрплей на УЕФА, макар че купува играчи за над 200 милиона, сега той е разследван от ФИФА за телевизионните права за международните шампионати през 2026 и 2030 година

Тази седмица президентът на ПСЖ е в Бразилия, където посещава контузената си звезда Неймар, дружно със спортния шеф на клуба Антеро Енрике.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР