Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи бе глобен с

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи бе глобен с ...

Президентът на ПСЖ глобен с 18 милиона.

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи бе глобен с 18 милиона евро. Санкцията е наложена в Египен на компанията BeIN Sports, на която той съще е президент. Причината е нарушаване на закон за конкуренцията.

Търговски трибунал в Египен е наложил голямана глоба, след като е доказано, че компанията е принуждавала клиенти да заменят местния разпространител Nilesat с BeIN Sports, за да могат да получават канали, за които са си платили.

През януари компанията получи наказание от същия съд по подобни причини. Тогава нарушението бе предлагането на пакети, когато всеки от тях “представлява отделен продукт и те не са свързани по никакъв начин”.

Ал-Хелайфи води битки на няколко фронта. Освен опитите му да изкара, че ПСЖ спазва финансовия фейрплей на УЕФА, въпреки че купува играчи за над 200 милиона, в момента той е разследван от ФИФА за телевизионните права за световните първенства през 2026 и 2030 г.

Тази седмица президентът на ПСЖ е в Бразилия, където посещава контузената си звезда Неймар, заедно със спортния директор на клуба Антеро Енрике.

Източник: sportal.bg