Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи е бил шокиран

...
Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи е бил шокиран
Коментари Харесай

Босът на ПСЖ започна разследване, част от феновете вече поискаха уволнението на Галтие

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи е бил шокиран от разкритията за прояви на расизъм от страна на треньора Кристоф Галтие по време на престоя в предходния му клуб Ница. В тази връзка катарецът е разпоредил вътрешна инспекция, с цел да се обясни случилото се, написа “Радио Монте Карло ”. Една от най-популярните фракции на ентусиастите на парижани пък към този момент приканиха за разлъка с наставника, в случай че информацията се удостовери.

Френски публицист се е добрал от имейл, от който се схваща, че Галтие е безжалостен последовател на тъмнокожи футболисти и на такива, които изповядват исляма. Това нещо той е показал като ментор на Ница през предишния сезон. Той беше назначен през юни 2021 година, а два месеца по-късно непосредствено се е обърнал към един от шефовете в клуба - Жюлиен Фурние, с молба броят на тези играчи в отбора му да бъде сведен.
 Обвиниха треньора на ПСЖ в расизъм - не желал мюсюлмани и тъмнокожи в тима си Обвиниха треньора на ПСЖ в расизъм - не желал мюсюлмани и тъмнокожи в тима си
Галтие изкара единствено година отпред на “орлите ”, след което ПСЖ го притегли, плащайки наказателна клауза от 10 млн. евро. Самият Ал-Хелаифи обаче също е мохамеданин и по тази причина приема разкритията за още по-смущаващи.

Междувременно почитателите на парижани от групировката Collectif Ultras Paris желаеха треньорът незабавно да бъде уволнен, в случай че расистките му визии бъдат потвърдени.

И без това Кристоф Галтие търпи съществени рецензии за представянето на отбора, който даже не може с лекост да завоюва купата в шампионата. Звездната селекция на ПСЖ към този момент отпадна от всички други шампионати, а през идния уикенд следва дерби с втория в Лига 1 - Ланс.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР