Президентът на Палестина Махмуд Абас обиди американския посланик в Израел

...
Президентът на Палестина Махмуд Абас обиди американския посланик в Израел
Коментари Харесай

Абас нарече посланика на САЩ в Израел „кучи син”

Президентът на Палестина Махмуд Абас обиди американския дипломат в Израел Дейвид Фридман, наричайки го " кучи наследник " по време на гневна офанзива против политиките на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа " Гардиън ".

" Американският дипломат в Тел Авив е колонист и кучи наследник ", атакува Абас в мнения пред палестински водачи в Рамала.

Отношенията сред палестинското държавно управление и администрацията на Тръмп се утежниха, откакто Белият дом призна Йерусалим за столица на Израел през декември 2017 година Палестинците възприемат Източен Йерусалим като столица на бъдещата им страна.

Фридман, който беше персонален юрист на Тръмп преди да поеме дипломатическия пост през предходната година, е дълготраен покровител на заселническата политика на Израел в окупирания Западен бряг, което се преглежда като нелегално съгласно интернационалното право.

В отговор на коментара на Абас американският дипломат, който е евреин, съобщи, че изявлението му се подразбира като антисемитско.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че решението на Тръмп да реалокира посолството в Йерусалим е загуба за Абас.

За първи път от десетилетия администрацията на Съединени американски щати престана да глези палестинските водачи и им сподели: задоволително. Очевидно шокът от истината e причина за загубата им, написа Нетаняху в " Туитър ".

Коментарът на Абас наподобява е в отговор на известие на Фридман в " Туитър " по отношение на офанзива против израелци на Западния бряг, която не е наказана от палестинските управляващи. В известието той загатна, че Западния бряг е част от
израелската територия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР