Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Олас публично призна за неуспеха

...
Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Олас публично призна за неуспеха
Коментари Харесай

Босът на Лион: Общувахме с Жозе, но той вече е избрал

Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Олас обществено призна за неуспеха си в опитите да ангажира Жозе Моуриньо за треньор. Французинът сбито изясни обстановката, като акцентира дебело, че португалският експерт към този момент „ е избрал различен клуб”.

Последните дни бяха турбулентни за „ хлапетата”, които се разделиха с досегашния си ментор Силвиньо. Той беше доведен по рекомендация на новия състезателен шеф и клубна икона Жуниньо Пернамбукано, като до този миг нямаше друго предопределение нито в младежкия, нито в юношеския футбол.

След серия от 7 мача без триумф в шампионата Олас сподели подготвеност да поправи личната си неточност, като след отхвърли на Моуриньо загатна за няколко разновидността, върху които се концентрира.

„ С Моуриньо разменихме няколко ласкателни текстови известия. Беше прелестно за всички. Той не одобри нашето предложение да се срещнем, защото към този момент е избрал различен клуб”, разяснява босът. „ Следващият ни треньор ще бъде групово решение, само че последната дума ще бъде на Жуниньо. Има лист, някои имена в него към този момент излязоха в пресата, само че описът не е дълъг. Нямаме желание да сервира изненади. Ако има нещо, което знам за футбола, то е, че не знам нищо. В тази игра няма дефинитивна действителност. Дали съгласно вас наставникът би трябвало да е умел и да познава Лига 1? Моето мнение най-вероятно е същото като вашето. По отношение на треньорския щаб също не отхвърляме нищо. Жерал Батикул (временният ментор и досегашен асистент на Силвиньо – б.р.) разполага с неповторими качества, той е един непрестанен извор на задоволство. Като краткотраен треньор той ще има цялостната ни поддръжка.”

„ Силвиньо не го познавах преди Жуниньо да ми каже за него. Нямам интерес да назначавам състезателен шеф и ментор единствено с цел да задоволя почитателите. Защитният жанр, който той предложи, докара до дестабилизиращ резултат във връзка с всекидневно атакуващата игра на Лион. Допуснахме неточност, само че по-общ проект в никакъв случай не сме повтаряли свои неточности.”

„ До края на календарната година ни остават 10 мача, в които да върнем нещата в ред. Уверени сме от футболна позиция. Разбира се, би трябвало съществено да наваксваме, само че ще реагираме бързо. Намираме се на 7 точки от топ 3 в класирането, а задачата е да бъдем назад там след тези 10 мача. Определено в този момент изоставаме, само че нищо трагично не се е случило”, добави Олас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР