Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола се оттегли поста си,

...
Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола се оттегли поста си,
Коментари Харесай

Президентът на Олимпик Лион се оттегли от поста си след 36-годишно управление

Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола се отдръпна поста си, откакто бе отпред на клуба в продължение на 36 години, осведоми френският отбор, представен от Българска национална телевизия.

Напускането на Ола идва поради решението на новия притежател на " хлапетата " Джон Текстор да направи основни промени в структурата на Лион, като първоначално точно американският предприемач ще извършва функционалностите на президент и изпълнителен шеф.

Жан-Мишел Ола въпреки всичко ще остане част от фамилията на Олимпик Лион в ролята си на почетен президент.

" Искрено благодарим на господин Жан-Мишел Ола за неговия ангажимент и безрезервна отдаденост към Олимпик Лион в продължение на повече от три десетилетия, през което време са извоювани повече от 50 трофеи както за мъжкия, по този начин и за женския тим.

Приоритетът на новия ръководител и основен изпълнителен шеф и на борда на шефовете ще бъде укрепването на позициите на Олимпик Лион на международната футболна сцена, в сходство с най-високите упоритости в неговата славна история ", се споделя в известието на клуба.

Жан-Мишел Ола става президент на Олимпик Лион през към този момент далечната 1987 година, като точно под негово управление клубът реализира най-големите си триумфи, които включват седем следващи трофеи на Франция в интервала 2002-2008 година, две Купи на Франция, една Купа на лигата и осем Суперкупи на страната, като всички тези достижения идват през новия век.

Дългогодишният президент на Лион има сериозна заслуга и за триумфите на женския отбор, който понастоящем държи върховете за най-вече титли в няколко съществени съревнования с 15 трофеи на Франция, 9 Купи на страната и 2 Суперкупи.

В дамската Шампионска лига пък Олимпик Лион е изрично най-успешният тим в историята с цели 8 триумфа, последният от който пристигна през предишния сезон.

Така, на процедура Жан-Мишел Ола е съдействал през години за спечелването на общо над 50 трофея от Олимпик Лион в мъжкия и женския футбол.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР