Президентът на нефтената компания Лукойл Вадим Воробьов е в България

...
Президентът на нефтената компания Лукойл Вадим Воробьов е в България
Коментари Харесай

Президентът на руския Лукойл е в България за среща с Румен Радев

Президентът на нефтената компания " Лукойл " Вадим Воробьов е в България за среща с президента Румен Радев.

Формалният мотив за диалозите са " опциите за ограничение на инфлацията и за развиването на предвидима икономическа среда в страната " - тематика, по която служебният кабинет реши да свика работна група с " Лукойл България " преди седмици.

От думите на Воробьов в президентството се разбра, че в действителност съветски мениджъри са водили диалози с министри от кабинета, за които до момента не се съобщаваше.

" В последните няколко дни членовете на държавното управление на България и мениджърите на нашата акция организираха цяла серия от срещи по определение на ограниченията за поддръжка на вътрешния пазар и създадоха някои решения ", сподели той.

" В компанията виждаме бъдещето, разграничено на три елементи - до 1 декември, преди да стартира ембаргото против съветския петрол. От 5 декември до 31 декември 2024 година ще работят глобите за съветския петрол в България. Третият стадий е по какъв начин ще се развива пазарът след 2025 година Във връзка с това приехме ограничения, които би трябвало да влязат в действие незабавно. В късия интервал от време ще изработим средносрочни ограничения за поддръжка на пазара ", сподели още той, като разгласи, че в първото тримесечие на идната година ще се събере нова работна група по тематиката.

Анонсът за идните диалози на " Дондуков " 2 беше оповестен в 12:10 ч., с по-малко от час предупреждение преди планувания час за среща с " представители на управлението на енергийната компания „ Лукойл “, без да се оповестяват имена.

Няколко часа по-рано автомобилът на съветския дипломат Елеонора Митрофанова беше засечен пред централата на " Лукойл България " в София.

От компанията досега не са съобщавали каквито и да е елементи към пристигналата делегация и плануваните диалози с държавни институции в България.



Руският " Лукойл " смени управлението си през април 2022 година, откакто дългогодишният им президент Вагит Алекперов се отдръпна поради попадането под наказания поради войната против Украйна.

Новият президент на компанията е Вадим Воробьов, който също работи в " Лукойл " от две десетилетия насам.

Само преди седмица ръководителят на Съвета на шефовете на " Лукойл " Равил Маганов почина при хипотетично " рухване от прозореца " на болница в Москва, в която се е лекувал от сърдечно заболяване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР