Президентът на Наполи Аурелио Ди Лаурентис разкри, че работи по

...
Президентът на Наполи Аурелио Ди Лаурентис разкри, че работи по
Коментари Харесай

Футболен президент призна, че работи по проект за нова Суперлига

Президентът на Наполи Аурелио Ди Лаурентис разкри, че работи по план за основаването на Европейска Суперлига, само че в друг формат от тази, която се пробваха да създадат водещите клубове в Европа и провокираха възмущението на футболния свят. Според шефът на неаполитанците има потребност от фрапантни промени.

“Системата към този момент не работи. Шампионската лига и Лига Европа не носят задоволително доходи, с цел да оправдаят присъединяване на клубовете в тях. За да бъдеш конкуретноспособен, имаш потребност от повече играчи от високо равнище. Това значи да харчиш повече пари, а наградният фонд от евротурнирите не подсигурява това. Затова клубовете би трябвало да приказват между тях и да измислят по-модерен и рентабилен шампионат за всички”, съобщи Де Лаурентис.

EXCL: Napoli president Aurelio De Laurentiis proposing radical £8.5bn European football league |

— MailOnline Sport (@MailSport)
“Трябва да понижим броя на мачовете посредством понижаване на тимовете в топ шампионатите в Европа. И да създадем Европейска лига с демократична система на присъединяване, основана на постигнатото в локалните шампионати. Разгледах план, който може да донесе 10 милиарда евро на играта в Европа, само че би трябвало воля и цялостна независимост”, добави той.

Президентът на Наполи, който е кино продуцент, притежва клуба от съвсем две десетилетия. Той става притежател на неаполитанците през 2004 година, когато те имат съществени финансови проблеми и са в трета дивизия.

“Ако не променим разпоредбите на играта и не я създадем по-голям театър, младежите ще ни изоставят и футболът към този момент няма да бъде централна част в живота им. Моето изследване ми споделя, че хората сред 8 и 25 години са спрели да гледат футбол и избират да си играят с телефоните, които тотално са трансформирали децата ни. Не споделям, че ходенето на стадиона ще спре, само че в този момент имаме “виртуални стадиони”, които могат да притеглят милиарди хора, които могат да играят игри между тях. Кой знае какво ще стане, в случай че успеем да ги върнем на пътя на най-великият и важен спорт в света?”, разяснява още Де Лаурентис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР