Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис призна, че приоритетна цел

...
Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис призна, че приоритетна цел
Коментари Харесай

Шефът на Наполи потвърди за Хамес и начерта трансферната си политика

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис призна, че предпочитана цел на клуба е привличането на Хамес Родригес от Реал Мадрид. Очаква се халфът да бъде взет чартърен против 10 млн. евро с уговорка за наложително откупуване по-късно против 30 или 40 млн. евро.

“Хамес е желанието на Карло Анчелоти”, разкри Де Лаурентис пред Radio Kiss Kiss.

“Не знам дали на 100% се нуждаем от него, само че пък вън от подозрение е фактът, че той е надарен. От мен се желае да оказвам помощ на треньора, а той желае Родригес. Няма да се замисля даже това да се окаже доста скъпа сделка”, продължи босът на неаполитанците.

28 - Including Liga and Bundesliga James Rodríguez have been involved in 28 goals in 32 league games under Carlo Ancelotti (14 goals, 14 assists). Diez.
— OptaPaolo (@OptaPaolo) June 19, 2019
От развоя на договарянията за Хамес зависи идването на различен от спряганите за “Сао Паоло” - Ървинг Лосано от ПСВ Айндховен. “Ако нещата с сътрудника на Хамес - Жорже Мендеш, не се получат, то ще се насочим към Мино Райола за Лосано. Но не можем да се изхвърляме с привличането и на двамата. Какво тогава ще вършим с останалите!? И преди да купим, би трябвало да продадем. Живеем в ерата на галенето и нежната обич. От 1 юли обаче ставаме по-настоятелни и решителни при договарянията. Надявам се, че ще се разберем с Мендеш, тъй като той е може би най-умният сътрудник в Европа. Хамес ще ни излезе солено, само че в случай че би трябвало да вършим жертви, ще ги направим”, уверен е Де Лаурентис.

От думите му излиза наяве, че Наполи ще одобри предложения за свои футболисти. Медиите настояват, че в клуба са получени две предложение от по 95 млн. евро за Калиду Кулибали - от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

Потенциалният заместител на африканеца е Костас Манолас от Рома. Неговата уговорка е от 36 млн. евро, само че президентът няма никакво желание да вади толкоз пари.

“Работим по възможен трансфер на Манолас още откакто Раул Албио сподели, че желае да напусне. Манолас обаче има проблеми с характера си - на моменти избухва по хлапашки. Нашите играчи би трябвало да са доста спокойни. Освен това Рома си смени спортния шеф. В момента ревизираме дали можем да купим Костас на рационална цена. А и той към този момент е на избрана възраст (б.р. - 28 г.) и няма да може да бъде препродаден. Аз го одобрявам, само че не би трябвало да пилеем пари, тъй като и заплатата му е висока. Когато ние слагаме оправдани цени за наши футболисти, хората споделят, че те са повишени. Моите почетения, но Манолас коства по-малко от 36 млн. евро. Някои президенти желаят мои значими състезатели за половината цена от тази, която аз съм платил за тях. На пазара има хора, които са по-успешни в покупко-продажбите, тъй като против себе си имат обезверена страна. Аз не съм от тези обезверените. Разполагам с по двама футболисти на всеки пост и не ни липсва нищо. Ако можем да се подсилим по някакъв метод, ще го сторим, само че без да се замесваме в някоя бъркотия”, приключи Де Лаурентис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР