Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис нападна ФИФА и УЕФА,

...
Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис нападна ФИФА и УЕФА,
Коментари Харесай

Президентът на Наполи призова да се намали времетраенето на мачовете

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис атакува ФИФА и УЕФА, като съгласно него те унищожават футбола. Той предлага времетраенето на мачовете да се промени, както и Шампионската лига да се размени от нов шампионат, където да вземат участие единствено тимове от топ 5 на европейските шампионати.

“Разрушаваме футбола. Трябва да погледнем към бъдещето, тъй като всички младежи са на видео игрите. В момента потъваме. Ще видите след осем години, че преди малко родените деца няма да се интересуват от футбол. Това е значима промишленост. Без задръжките, наложени от ФИФА и УЕФА, които се връщат към античността, той би имал още по-голяма стойност. Наша е виновността, ние сме остарели идиоти. Има скучни мачове! Футболните срещи са прекомерно дълги - заспиваш. Трябва да се играят две 30-минутни полувремена с две или три минути отмора във всяко едно от тях. Ако не бъде по този начин, защо другояче е треньорът?”, съобщи Де Лаурентис пред “Льо Паризиен”.
" Matches are too long and boring, we are destroying football "

Napoli's chairman didn't hold back as he took aim at FIFA and UEFA!https://t.co/u3UTRTgR3h
— Goal (@goal) October 24, 2018 “Трябва да променим всичко. Защо европейският футбол не работи? Трябва да бъде Европа на Англия, Франция, Италия, Германия и Испания. Ако направиш шампионат от пет народи вместо Шампионската лига, с първите четири от всяко състезание, това са 20 тима. Ще има единствено по един мач - без разменени гостувания. Жребият ще дефинира кой да бъде хазаин. Вторник, сряда и четвъртък ще се играе в този нов шампионат. Събота, неделя и понеделник ще бъдат за вътрешните шампионати. Това ново съревнование би донесло доходи в размер на 10 милиарда евро”, сподели още шефът на Наполи.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР