Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис нанесе още един словесен

...
Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис нанесе още един словесен
Коментари Харесай

Де Лаурентис продължава да ожесточава войната с Юве

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис нанесе още един вербален удар по хегемона в Италия – Ювентус. Колоритният необут разгласи своя отбор за по-конкурентен по отношение на тима, който завоюва 8 следващи шампионски трофеи в Серия А.

Съперничеството сред двата клуба наподобява ще стане още по-интензивно през сезон 2019/2020, а една огромна причина за това е назначението на Маурицио Сари – който води Наполи в течение на 3 години – за ментор на Юве. Двамата с Де Лаурентис напълно не се разделиха по най-изискания метод, като още при представянето на треньора в Торино филмовият продуцент подсети за враждата им.

Сега Де Лаурентис заключи, че Наполи е „ единственият отбор в Италия, който играе в Европа през последните 10 години”. Той засяга обстоятелството, че през 2009 година Ювентус отпада в групите на Шампионската лига – в група с Бордо, Байерн Мюнхен и Макаби Хайфа – и по-късно се завръща на европейската сцена чак през 2012 година. В същото време обаче Наполи също има сезон – 2011/2012 – през последното десетилетие, в който също няма допир с евротурнирите.

„ Нашият максимален противник, във връзка с фенска маса, е Ювентус, който, несъмнено, с друг метод за генериране на доходи и бидейки образуван преди над 100 години, консолидираха при един и същи притежател да приобщават всички недоволни почитатели на юг. Работниците във „ Фиат”, да вземем за пример, идват от юг. Родените в Торино – в по-голямата си част – поддържат Торино, а не Ювентус”, съобщи Де Лаурентис.

„ Това придвижване, подбудено от фамилия Аниели, е мъчно да бъде заличено. Ние би трябвало да се съревноваваме с това по етичен и професионален метод, с голямо почитание към полезностите, които символизира нашата фланелка. Опитвам се да върша най-хубавото.”

„ Ние сме единственият отбор в Италия, който се състезава в Европа в течение на 10 години, което значи, че вършим огромни крачки напред”, приключи Де Лаурентис.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР