Президентът на Молдова Мая Санду заяви, че възнамерява да се

...
Президентът на Молдова Мая Санду заяви, че възнамерява да се
Коментари Харесай

Мая Санду готова да се кандидатира за втори мандат

Президентът на Молдова Мая Санду съобщи, че има намерение да се кандидатира за втори президентски мандат в края на 2024 година , с цел да докара до разумния край въпроса за европейската интеграция на страната. Това съобщи организация Ройтерс.

Все още имаме да предприемем значими стъпки и давам обещание да продължим, в случай че ми гласувате доверие за нов мандат, уточни тя.

Санду, някогашен икономист от Световната банка, който поддържа по-тесните връзки с Европейския съюз, завоюва президентските избори през декември 2020 година Президентските избори би трябвало да се проведат през ноември-декември 2024 година, като точната дата ще бъде избрана от Народното събрание.

Интеграцията с Европейски Съюз е една от задачите на Санду, като Брюксел разгласи по-рано този месец началото на към съюза.

Нашето бъдеще е в европейското семейство и би трябвало ясно да кажем кой път избираме за Молдова. Призовавам Народното събрание да инициира референдум идната есен, в който гласът на жителите ще бъде решителен, уточни Санду.
 Санду: Преговорите за участие с Европейски Съюз са обръщение към Москва
Санду: Преговорите за участие с Европейски Съюз са обръщение към Москва

Призова държавите-членки да одобрят започване на договаряния за присъединение с Молдова и Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР