Президентът на Молдова Игор Додон е заявил, че има представителството

...
Президентът на Молдова Игор Додон е заявил, че има представителството
Коментари Харесай

Игор Додон: Представителството на НАТО в Молдова ще бъде закрито след изборите

Президентът на Молдова Игор Додон е декларирал, че има представителството на НАТО, намерено през 2017, може да бъде закрито след парламентарните избори в страната, предава TACC.

„ Има огромна възможност след парламентарните избори в страната в края на годината офиса на алианса да бъде закрит “, споделя Додон пред вестник „ Известия “, представен от организацията.

Президентът за следващ път припомня, че постоянно е бил срещу разкриването на посланичество на НАТО в Молдова. По негово мнение офисът е открит, с цел да въздейства на молдовското общество по въпроса за задълбочаването на контактите с НАТО.

По данни на социологическите изследвания болшинството жители на Молдова са срещу приемането на страната в НАТО. Към момента страната си сътрудничи с НАТО в границите на самостоятелен проект за партньорство. Съгласно конституцията от 1994 година страна та е неутрална, само че ръководещата сега коалиция смята за належащо да усъвършенства взаимоотношението на страната с НАТО и по тази причина през 2017 година е разкрила бюро за връзка с алианса в Кишинеу.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР