Президентът на МОК Томас Бах засипа с похвали България пред

...
Президентът на МОК Томас Бах засипа с похвали България пред
Коментари Харесай

Томас Бах от Пловдив: България поставя рекорд по едновременно организиране на световни първенства

Президентът на МОК Томас Бах засипа с похвали България пред медии от целия свят. Това се случи по време на неофициална среща с представители на водещи медии, отразяващи международното състезание по гребане в Пловдив.

„ Това е необикновен състезателен уикенд. В петък бях на международно състезание по художествена гимнастика в София, по същото време тече и международно състезание по волейбол във Варна и Русе, в този момент имах щастието да прекарам време със спортисти от международното състезание по гребане в Пловдив, изгледах финалите, видях купа за Канада, видях и сребърен орден за Германия. Но това, което видях по време на страхотния си престой тук е, че България слага един тип международен връх, организирайки три международни шампионати в олимпийски спортове едновременно. И то, по в действителност впечатляващ метод! Организацията на шампионатите е отлична – имах опцията да го чуя персонално от спортистите в Пловдив и в София. Поздравявам България! Благодаря, България, за всичко, което правиш за спорта и спортистите “, стартира изявлението си Томас Бах пред публицисти от водещи международни медии.

След като приказва по разнообразни тематики, свързани с гребането и Международния олимпийски комитет, Томас Бах отговори и на два въпроса, свързани съответно с България:

- Господин Бах, какви са вашите усещания от регатата, атмосферата, гонките в Пловдив?

Беше вълнуващо. Имах опцията да поговоря с доста гребци. Всички те са удовлетворени, както са и задачите им тимове. Щастливи са от престоя си в Пловдив. Мисля, че състезателите се отплащат за тази добра организация и българското гостолюбие, като вършат страхотни гонки.

- Беше упоменато, че България може да одобри Зимни юношески олимпийски игри. Това фантазия ли е или изцяло действителна опция, която стои пред страната ни?

- Определено България е подготвена да провежда Зимни юношески олимпийски игри. Географските дадености са налице. В София може да се разположи целият учредителен и механически запас, както и да се проведат надпреварите на закрито. А Витоша е напълно наоколо за снежните спортове. След тази седмица, в която страната ви направи олимпийски връх по семейства на огромни шампионати с 3 международни шампионати в 3 разнообразни олимпийски спорта, умерено мога да заявя, че България ще бъде добър хазаин на Зимните юношески игри през 2024 година

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР