Президентът на МОК Томас Бах се срещна с български олимпийски

...
Президентът на МОК Томас Бах се срещна с български олимпийски
Коментари Харесай

Томас Бах се срещна с олимпийските ни медалисти

Президентът на МОК Томас Бах се срещна с български олимпийски първенци и медалисти. Видният посетител беше посрещнат на входа на Национална художествена изложба " Двореца ", където продължава неповторимата галерия с 91 живописни творби от сбирката на именития герой Боян Радев.

Томас Бах се ръкува с всеки един от присъстващите именити български спортисти, след което произнесе слово за връзката сред спорта и културата и за ролята на олимпизма за запазване на духовните полезности.
Бойко Борисов се срещна с Томас Бах Удивен съм от организаторските ви качества, сподели президентът на МОК
След това германецът връчи документ за подаяние в Олимпийския музей в Лозана на Боян Радев, а от своя страна двукратният олимпийски първенец му подари нови произведения от своята богата сбирка, която по-късно персонално показа из залите на президента на МОК.

С трогателно одобрение към госта се обърна и Мария Гроздева - двукратна олимпийска шампионка по спортна пукотевица.

" За нас, стотиците български олимпийски медалисти, за цялото олимпийско семейство на страната, за цялата спортна общност, визитата на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах в България е един огромен празник.

За мен като олимпийски първенец е чест да поздравя на родна земя индивида, който трансформира олимпизма в сходство с днешните провокации и условия на актуалния свят.

Олимпийското придвижване се нуждаеше от сходни промени с цел да бъде в крайник с интернет ерата, с модерните технологии и със комплицираните действителности в геополитиката.

Защото през днешния ден олимпийските игри още веднъж сплотяват нациите, събарят стени и отстраняват граници “, сподели Гроздева.

Томас Бах беше формален посетител и на международното състезание по художествена гимнастика в " Арена Армеец ", където дружно със Стефка Костадинова награди част от призьорките, след което имаше работна вечеря с президента на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе.

Днес Бах и съпътстващите го лица ще посетят международното състезание по гребане в Пловдив.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР