Президентът на Moderna Стивън Хоуг заяви, че според него бустерните

...
Президентът на Moderna Стивън Хоуг заяви, че според него бустерните
Коментари Харесай

Бустерната доза на Модерна срещу новия щам ще е готова до март

Президентът на Moderna Стивън Хоуг съобщи, че съгласно него бустерните инжекции, съдържащи гени, особено ориентирани към разновидностите в новооткрития вид, биха били най-бързият метод за справяне с всички предстоящи понижения на ефикасността на имунизацията, които те могат да причинят.

" Вече започнахме тази стратегия ", сподели той пред Ройтерс, представен от Нова тв.

Компанията работи и върху многовалентна ваксина, която ще включва до четири разнообразни разновидността на ковид, в това число Омикрон. Това може да отнеме още няколко месеца, сподели той.

В сряда американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха, че в Калифорния е открит първият случай на COVID-19, породен от разновидността Омикрон.

Като се имат поради предварителните инструкции на Американската организация по храните и медикаментите, която изисква клинични изпитвания на междинен стадий, Хоуг съобщи, че процесът може да отнеме три или четири месеца.

" Специфични за Омикрон бустери, напълно реалистично, няма да има преди март, а може би по-скоро през второто тримесечие ", сподели Хоуг, в случай че Агенцията за надзор на храните и медикаментите не промени напътствията си за това какви данни ще са нужни за ауторизация.

Moderna ще бъде в положение да създава имунизацията, до момента в който организира тестванията, сподели той, с цел да бъде подготвена за стартиране в приложимост допустимо най-скоро.

Все още не е ясно какъв брой огромен спад в ефикасността ще провокира разновидността Омикрон при актуалните ваксини, само че той може да е забележителен, допуска Хоуг.

" Въпросът тук е дали ще забележим успеваемост, сходна на тази в Делта? Ще забележим ли успеваемост, сходна на тази при Бета? Или ще забележим някакво кръстосано комбиниране на двете? Мисля, че последният сюжет провокира най-голямо безпокойствие ", сподели той.

" Все още имам вяра, че съществуващите ваксини ще могат най-малко да забавят, в случай че не и изцяло да спрат разновидността Омикрон ", сподели той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР