Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че страната

...
Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че страната
Коментари Харесай

В Мексико обуздали епидемията от новия коронавирус

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че страната му е съумяла да " обуздае " пандемията от новия ковид (COVID-19), макар необятно публикуваните съмнения, че инфектираните са подценени във втората най-голяма стопанска система в Латинска Америка, отбелязва " Гардиън ".

Мексико заяви за първия инфектиран в края на февруари и до момента в страната са регистрирани 1 351 умряли и общо 14 677 инфектирани. Експерти считат, че страната към момента е на няколко седмици от пика на инфектираните.

Но във видеообръщение Лопес Обрадор или Амло, както е необятно прочут, съобщи: " Ние се оправяме добре, тъй като успяхме да обуздаем епидемията. "

Амло похвали 126 млн. жители на Мексико, че са помогнали да забавят напредването на заболяването, следвайки насоките за обществено разграничаване " напълно ".

Здравни експерти сложиха под въпрос изказванието на Амло, че коронавирусът е бил подложен под цялостен надзор.

" Не считам, че би трябвало да претендираме за победа ", акцентира Алехандро Макиас, водещ експерт по инфекциозни болести, като добавя: " Все още сме във възходяща фаза (на инфекциите). "

Амло сподели, че се надява Мексико да стартира да се връща към естественото си от средата на май нататък, като учебните заведения евентуално ще бъдат отворени още веднъж при започване на юни.

Но Макиас сподели, че счита, че ниското тестване значи единствено " дребна част " от случаите и че към момента не е време за обновяване.

" За мен тези дати наподобяват малко преждевременни, тъй като още не знаем каква ще бъде интензивността на това ", сподели той. " Италия, Франция и Испания започнаха този проблем много преди Мексико. "

В ясна индикация за безпокойствие от разпространяването на Covid, през уикенда имаше известия, че управляващите в щата Джалиско се състезават за довеждане докрай на особено гробище на 700 гроба за жертви на ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР