Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах пристигна в Пьонгянг

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах пристигна в Пьонгянг
Коментари Харесай

Томас Бах на тридневна визита в Северна Корея


Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах дойде в Пьонгянг за тридневна аудиенция в Северна Корея по покана локални олимпийски комитет, оповестиха от МОК.

Поканата към Бах е била отправена на 20-ти януари в Лозана, когато се състоя историческата среща сред олимпийските комитети на Южна и Северна Корея в централата на МОК, след която публично бе доказано, че Северна Корея ще взе участие на Зимната олимпиада в ПьонгЧанг, а двете страни ще излязат дружно на церемонията на откриването под общ байрак. "Делегацията на МОК дойде през днешния ден в Пьонгянг и ще си тръгне на 31 март сутринта", се споделя в известието от Международния олимпийски комитет.

Томас Бах на няколко пъти акцентира, че смята за огромен триумф на водената от него организация стоплянето на връзките сред двете враждуващи страни в последните месеци, чиято връхна точка доближи по време на Олимпиадата в ПьонгЧанг. "Това беше в действителност популярен миг. Все още ме побиват тръпки, когато се сещам за него. Точно това е посланието, което Олимпийските игри би трябвало да показват към целия свят. Атлети от две дълго враждуващи страни се държаха за ръце и вървяха един до друг, изпращайки по този метод необикновено обръщение за мир и другарство от прелестния корейски полуостров, който, за жалост, от доста години е раздиран от жестоки спорове “, показа Бах след формалната гала по откриването на Игрите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР