Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изпрати поздравителен адрес

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изпрати поздравителен адрес
Коментари Харесай

Томас Бах изпрати поздравителен адрес до НСА по повод 80-годишнината на академията

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изпрати приветствен адрес до Национална спортна академия (НСА) " Васил Левски " във връзка 80-годишнината на академията.

68-годишният немец, който е лекар хонорис идея на НСА, посочи приноса на академията за българската спортна традиция, както и за олимпийското придвижване.

" В качеството ми на почетен лекар на НСА, смятам за своя персонална чест да изразя уважението си към нашата Академия на тази годишнина, значима за българския спорт. В продължение на 80 години Академията извършва съществена роля за развиването на спорта и неговите полезности в българското общество. Множеството олимпийски първенци и спортисти, които назовават Академията своя Алма Матер, са най-силното доказателство за вашия принос както към българската спортна традиция, по този начин и към олимпийското придвижване ", се споделя в изказването на президента на МОК.

Бах добави още, че НСА е стожерът на олимпийската общественост у нас, който популяризира олимпийските дух и полезности измежду младото потомство.

" Заедно с Българския олимпийски комитет, Академията е стожер на Олимпийската общественост в България, разпространявайки олимпийския дух в обществото и вдъхновявайки младото потомство с олимпийски полезности, които всички ние споделяме. С тази своя роля вие разпространявате и нашата споделена задача - да превърнем света в по-добро място посредством спорта ", акцентира в писмото си Томас Бах.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР