Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви пред

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви пред
Коментари Харесай

Томас Бах: Олимпиадата засега няма да се отлага

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах съобщи пред "Ню Йорк Таймс ", че се преглеждат разнообразни разновидности, само че анулацията на Олимпийските игри в Токио това лято не седи на дневен ред.

Олимпийският огън дойде в Япония по-рано през днешния ден, а церемонията по посрещането му мина при допустимо най-тесен кръг от хора поради международната пандемия от ковид, която към този момент лиши живота на над 10 000 души по целия свят.

"Отмяната на Игрите не стои на дневен ред. Ние сме сигурни в триумфа на тези Игри ", сподели Бах.

От МОК оповестиха преди дни, че решение за анулацията на най-големия състезателен конгрес на този стадий е прекомерно рано да бъде взето, въпреки квалификациите в съвсем всички типове спорт към момента да не са почнали.

"Не знаем каква ще бъде обстановката през юли месец. Разбира се, че обсъждаме всевъзможни разновидности, само че го вършим дружно с всички разнообразни федерации и професионални лиги и 4 месеца преди старта към момента не можем да дадем безапелационен отговор ", разяснява още Бах.

Япония вложи в подготовката за Олимпийските игри 12 милиарда $ и чака над 600 000 спортисти и задгранични фенове да дойдат в страната, само че президентът на МОК означи, че финансовите ползи няма да бъдат водещи при определянето на крайното решение за ориста на Игрите.

"През последните четири години сме проигравали всевъзможни вероятни сюжети, които биха попречили на провеждането на Олимпийските игри. Осъзнаваме, че светът се намира в рисково комплицирана обстановка, само че знаем, че всички се нуждаем от сплотяващ знак на вяра, какъвто са Игрите. Все още не знаем какъв брой дълъг ще бъде тунелът, в който се намираме, само че се надяваме, че олимпийският огън е светлината в края на този тунел ", сподели Бах в приветственото си слово при идването на огъня./БТА

Всичко към пандемията ковид и по какъв начин тя повлия на спорта четете тук.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР