Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че
Коментари Харесай

Шефът на МОК препоръча забраната за руски спортисти да остане

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах съобщи, че ръководената от него организация не предлага възбраната за допускането на съветски и беларуски спортисти в интернационалните шампионати и шампионати за бъде вдигана.

Тя е в действие от началото март - малко след началото на така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна.

В същото време Бах изрази безпокойство, че това е мъчно осъществимо по ред аргументи. Наскоро Международната боксова асоциация върна правата на руснаци и беларуси. Те вземат участие (почти навсякъде) в тениса, професионалния бокс, моторните спортове...

Бах приказва по време на съвещанието на Генералната асамблея на Асоциацията на Националните олимпийски комитети (АНОК), която се организира в Сеул. Организацията сплотява 206 национални олимпийски комитета и е учредена през 1979 година в Пуерто Рико.

" Ние предлагаме да не се позволява на съветски и беларуски спортисти да взимат присъединяване в каквито и да било интернационалните надпревари. Трябваше да го създадем. Разбира се, това се случи доста мъчно. Тези защитни ограничения затрудняват спортния живот на спортисти и публични лица, които не носят отговорност за военните дейности на страната си ", рече шефът на МОК.

" По принцип считам, че спортистите не е належащо да стават жертви на политиките на своите държавни управления. Това прави обстановката много комплицирана за нас. Но изрично мога да заявя, че не е пристигнало времето да се вдигнат глобите ", добави германецът.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР