Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах откри олимпийското

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах откри олимпийското
Коментари Харесай

Олимпийското село в Пьонгчанг беше открито, българите ще са в блок с германци и хървати

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах откри олимпийското село в Пьонгчанг девет дни преди началото на зимните олимпийски игри. Той го дефинира като " едно от най-хубавите, а може би даже и най-хубавото на зимни олимпийски игри, което съм виждал ".

Българската делегация беше записана, като спортистите от тима ще са в блок 104 дружно с представителите на Германия, Финландия и Хърватия. В петък вечерта от София отпътуват първите български спортисти - биатлонистът Красимир Анев и състезателят по втурване с шейни Павел Ангелов.

" Селото ще помогне на спортистите освен да се приготвят по най-хубавия метод за надпреварите, само че и да усетят оптимално добре олимпийския дух. Това е чудесно място за основаване на нови другарства. Има общи места за ястие, а също по този начин и доста пространство, където да се чества ", сподели Бах по време на откриването.

Олимпийските села за игрите са две - едното е в Пьонгчанг, където ще са по-голяма част от спортистите, а другото е в Гангвон, където ще са надпреварите по фигурно пързаляне, хокей на лед и пързалянето с кънки.

Бах увери, че спортистите ще имат всички удобоства, с цел да се усещат добре в Пьонгчанг. В олимпийското село има ресторант, който ще бъде отворен 24 часа в денонощието и ще предлага както локална кухня, по този начин и деликатеси от целия свят. Освен това спортистите ща имат разполагаем зала за занимания, оздравителен и медицински център и голяма фитнес зала.

Сред другите улеснения са още химическо почистване, фризьорски салон, магазин за цветя, поща, кафене, фотографско студио и банка.

 Олимпийското село в Пьонгчанг беше намерено, българите ще са в блок с германци и хървати
© bgoympic.org

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (58)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР