Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах не се

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах не се
Коментари Харесай

Томас Бах продължава да настоява за руснаци и беларуси на олимпиадата

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах не се опасява от протест за Игрите в Париж през 2024 година от страна на Украйна и още веднъж отбрани решението да бъде разрешено на състезатели от Русия и Беларус да вземат участие, написа организация ДПА.

" Защо Украйна би трябвало да санкционира личните си спортисти за нашествието в страната от страна на съветската войска и да ги лиши от фантазията им за Олимпиадата ", съобщи Бах пред немския вестник Welt am Sonntag.

" Не си последовател на войната, просто тъй като не изпълняваш всички претенции на Украйна, изключително поради, че подкрепяхме украинските спортисти с невиждана взаимност от старта на войната ", продължи Бах.

Той сподели още, че решението няма да промени курса войната в Украйна в интерес на Русия. Томас Бах добави, че спортистите от Русия и Беларус имат позволение да вземат участие в Париж единствено като неутрални състезатели и без всевъзможни национални знаци, в случай че не поддържат войната и нямат връзки с съветските военни служби или службите за сигурност.

" Това прави глобите за това държавно управление още веднъж ясни пред целия свят ", счита Бах.

Решението на МОК бе подложено на критика от Украйна, само че също и от Русия, която се тормози, че на топ спортистите може да бъде отказано присъединяване съгласно критериите.

Предвид рецензиите и от двете страни Томас Бах заключи: " Това значи, че явно сме постигнали добър баланс. "
 Томас Бах: МОК санкционира управляващите, а не спортистите
Томас Бах: МОК санкционира управляващите, а не спортистите

Повечето федерации обмислят връщането на руснаци
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР