Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах иска да

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах иска да
Коментари Харесай

Сензация: МОК преговаря за връщане на руските спортисти

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах желае да върне съветските спортисти на интернационалната сцена. Това разкри генералният секретар на Международната федерация по ски (FIS) Мишел Вион (62), съгласно който предлагането на Бах за започване на договаряния за назад приемане на спортисти от Русия и Беларус в надпреварите е на масата.

" МОК стартира да мисли за отваряне на вратите за съветските спортисти към интернационалните федерации. Спортът би трябвало да се преглежда без значение от политиката “, показа Мишел Вион на форума Nordicum в словенския зимен курорт Кранска Гора.

Спортистите от Русия и Беларус сега са изключени от интернационалните надпревари с дребни изключения заради нашествието на съветски военни в Украйна и то по рекомендация на МОК, чийто началник е Бах.

Вион към този момент разгласи, че ще следва инструкциите на Бах за връщане на съветските спортисти и ще ползва рекомендациите в своите спортове. Дори би трябвало към този момент да съществува плануван интервал на осъществяване за реинтеграция. „ Може да стане бързо “, сподели Вион във връзка със ски надпреварите. Със сигурност обаче това няма да стане при започване на Световната купа по ски в Зьолден през октомври. „ Може би е допустимо през декември, тогава и двете народи – несъмнено без народен байрак и химн, биха могли да вземат участие и в Световното състезание “, добави Вион.

Световното състезание по скандинавски ски ще се организира в Планица, Словения, а Световното състезание по алпийски дисциплини в Куршевел и Мерибел във Франция.

Вион обаче е обезпокоен от енергийната рецесия. Както той призна, ФИС чака, че през идната зима може да има голям брой анулирани събития от Световната купа по ски скандинавски и алпийски дисциплини. В момента няма проект Б, само че се знае за проблемите по отношение на производството на сняг и събитията с прожектори, наред с други неща. Не е елементарно, когато хората би трябвало да пестят вода и ток, само че в съседство се приготвят и организират надпревари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР