Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) покани официално 203 държави

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) покани официално 203 държави
Коментари Харесай

Томас Бах покани всички страни на игрите в Париж без Русия и Беларус

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) предложения публично 203 страни да вземат участие на игрите в Париж, без да включва в този лист Русия и Беларус.

Това се случи на събитие във френската столица, което означи тъкмо една година до началото на игрите.

Членовете на МОК са 205.

Президетът на олимпийския комитет сподели още в средата на юли, че нито Русия, нито Беларус, който ѝ е съдружник във, ще бъдат поканени като тимове. Все отново вратата остава открехната съветските спортисти да се.

" Мисията на олимпийските игри е да обединят целия свят в спокойно състезание. В нашия нежен свят, изпълнен с спорове, разделения и войни, ние се нуждаем от тази сплотяваща мощ повече от всеки път ", разяснява Бах.

" Олимпийските игри постоянно би трябвало да построяват мостове. Олимпийските игри в никакъв случай не би трябвало да издигат стени ".

Въпросът дали съветските и беларуските спортисти могат да вземат участие се чака да бъде решен на сесията на МОК в Мумбай през октомври.

През предходната седмица Международната федерация по гимнастика (FIG) реши да допусне съветски и беларуски спортисти до надпревари под безпристрастен екип от 1 януари 2024 година, а по-рано този месец Общото заседание на Олимпийския съвет на Азия гласоподава да се позволи на най-много 500 състезатели от тези страни да се състезават, с цел да могат да се класират за Игрите в Париж.

Украйна упорства, че поради експанзията на Русия в Украйна и помощта, която Беларус е оказала във военните дейности, съветски и беларуски спортисти не би трябвало да участват на интернационалните спортни събития.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР