Президентът на Международния олимпийски комитет г-н Томас Бах ще посети

...
Президентът на Международния олимпийски комитет г-н Томас Бах ще посети
Коментари Харесай

Президентът на МОК Томас Бах ще посети България идната седмица

Президентът на Международния олимпийски комитет господин Томас Бах ще посети България от 13 до 15 септември. Това ще бъде първа аудиенция на господин Бах в страната, в качеството му на президент на МОК. Това е огромна чест за българското олимпийско и спортно придвижване и самопризнание за триумфите на българските спортисти.

По време на пребиваването си в страната той ще се срещне с български олимпийски медалисти, с изтъкнати наши спортни и олимпийски деятели в Националната изложба - Двореца, където продължава неповторимата галерия с 91 живописни творби от сбирката на именития първенец Боян Радев. Изложбата е отдадена на 50-та годишнина от спечелването на златния олимпийски орден от Боян Радев в Мексико 1968.

Президентът на МОК ще бъде почетен със званието " Доктор хонорис идея " на Национална спортна академия " Васил Левски ", а също по този начин ще бъде формален посетител на международните шампионати по художествена гимнастика в София и по гребане в Пловдив. В програмата са планувани още публични срещи с ръководителя на БОК Стефка Костадинова, както и с висши ръководители на страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР