Президентът на Международната боксова асоциация (ИБА) Умар Кремльов заяви, че

...
Президентът на Международната боксова асоциация (ИБА) Умар Кремльов заяви, че
Коментари Харесай

Умар Кремльов: Руските спортисти не трябва да участват в Париж 2024 без знаме и химн

Президентът на Международната боксова асоциация (ИБА) Умар Кремльов съобщи, че съветските спортисти не би трябвало да вземат участие на Олимпийските игри в Париж 2024 без знамето и химна на страната си, предава ТАСС.

" Това би трябвало да се поддържа, би трябвало да се пази. Основното нещо е да не си мълчим ", сподели Кремльов и разкритикува чиновници, които поддържат присъединяване на съветските спортисти на Олимпийските игри с безпристрастен статут.

" Същото е, в случай че кажат: " Откажи се от майка си и ела на шампионата ". Как може да се прави такова предложение? Това е моят живот, това е всичко, което имам, и би трябвало да разберете, че не сме длъжни да се отхвърляме от знамето и химна. Има всички шансове да отидем на Олимпийските игри със знамето и химна, в случай че не мълчим ", добави Кремльов.

По-рано ИБА позволи на съветските спортисти да се състезават със знамето и химна на страната си.

На 4 март 2022 ИБА замрази присъединяване на боксьори от двете страни в интернационалните надпревари поради присъединяване на Русия и Беларус във войната против Украйна. От 28 февруари предходната година Международният олимпийски комитет (МОК) предложи да не се позволяват представители на двете страни до всевъзможни спортни прояви. Почти всички огромни международни федерации се съобразиха с това решение.

На 25 януари тази година МОК издаде нова рекомендация, предлагаща спортисти, които не вземат участие интензивно в поддръжка на специфичната военна интервенция и които съблюдават Световния антидопингов кодекс и всички съответни антидопингови правила и разпореждания, да бъдат позволени до интернационалните шампионати, само че с безпристрастен статут.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР