Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бен Сулайем предупреди,

...
Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бен Сулайем предупреди,
Коментари Харесай

Във ФИА притеснени за бъдещето на Формула 1 заради постоянните критики

Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бен Сулайем предизвести, че съществуването на Формула 1 е застрашено поради непрекъснатите обиди и закани в онлайн пространството.

Бен Сулайем описа, че неотдавна жена, която е била стаюрд на едно от надпреварите, е получила смъртни закани, до момента в който сътрудниците ѝ са били застрашени със разпра.

" Нивото на токсичност в онлайн пространството се усилва непрекъснато и към този момент доближава сериозната си точка. Време е да се обединим и да действаме ", съобщи той в изявление за уеб страницата на ФИА.

Испанката Силвия Белот бе заплашвана, откакто сънародникът ѝ и повторен международен първенец Фернандо Алонсо бе осъден в Гран при на Съединени американски щати, само че няколко дни по-късно позицията му в крайното класиране бе възобновена. Според Бен Сулайем сходен психически напън има разрушителен резултат върху психическото здраве на съдии и доброволци, без които надпревари няма по какъв начин да се организират.

" Изключително тъпо е, че доброволец като Силвия или някой от нашите маршали и чиновници, които отделят от времето си, с цел да ни разрешат да се състезаваме, са обект на такава ненавист ", съобщи той.

" Трябва да се запитаме кой би желал да работи в тази среда? Реалността е явна - в случай че това продължи, това ще унищожи нашия спорт ", предизвести президентът на ФИА.

Той прикани управителните органи в спорта и държавните управления в обособените страни да подхващат по-сериозни ограничения против критиците в обществените медии.

През юли тази година някогашният към този момент автобус шеф на ФИА Майкъл Маси призна, че също е получил смъртни закани, откакто в последното съревнование от предишния сезон промени процедурата за " сейфти кар " на пистата и това реши битката за купата сред Макс Ферстапен и Люис Хамилтън. По надпревари пък постоянно могат да бъдат чути обиди на расистка или полова основа, както и вербална експанзия по отношение на дами по трибуните. По този мотив ФИА възнамерява да стартира акция, която ще засегне 146 страни на пет континента.
 Въвеждат зимна пауза във Формула 1
Въвеждат зимна пауза във Формула 1

Всички чиновници ще получат задоволително време да бъдат със своите семейства
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР