Президентът на Марица (Пловдив) Илия Динков заяви, че титлата в

...
Президентът на Марица (Пловдив) Илия Динков заяви, че титлата в
Коментари Харесай

Илия Динков: Пишем нова петгодишна програма

Президентът на Марица (Пловдив) Илия Динков съобщи, че купата в НВЛ-жени е предстояща, а тимът е постигнал заложената цел. Ето още какво сподели той за BGvolleyball.com за следващото четвърто злато на Марица и новите провокации пред отбора:

- Спечелихте поредна шампионската купа, вашият коментар?
- Шампиони сме – това е логически и мечтан свършек на сезон. Това бе съществена цел пред тима и я изпълнихме. Като цяло финалният спор бе един от най спокойните за Марица. Аз персонално се усещах доста спокоен на втория мач-реванш за купата. Въпреки, че не бих споделил, че сме една класа над останалите. Видяхте какъв брой усърдие поставиха Левски, както и другите тимове против Марица. Нормално е да играеш против мощния - мощно и противниците го вършат. Но това ме радва, тъй като с цел да вървим наред би трябвало да има конкуренция.

- Направихте доста мощен сезон ще продължите ли да надграждате?
- Ще опитаме да надградим, само че не съм сигурен дали ще бъдем в положение. В смисъл би трябвало ни още доста работа, и най-много качество на работа, доколкото чух от старши-треньора Иван Петков. А той самият отива в националния тим на България ще се върне откакто е почнал новия сезон и евротурнирите най-вероятно. Не споделям, че това ще попречи. Но никога няма да помогне.

- Казвате евротурнири, да конкретизираме Шампионска лига?
- Да, към този момент сме първенци и можем да кажем – Шампионска лига сигурно. Продължаваме в най-престижния шампионат в Европа и за новия сезон.

- Как ще протече селекцията за новия сезон в отсъствието на Иван Петков, който е с националния отбор?
- Имаме си строго изразена подчиненост и система в клуба. Има доста хора, които ще работят за това. Че Иван Петков е добър и потвърден треньор никой не мисля, че ще оспори. Но не е единствения треньор, по този начин ще работим и в негово неявяване.

- Ще запазите ли състезателките от този състав за идващия сезон?
- Правим нужното. Вече водим диалози с тях. Моето предпочитание постоянно е било в Марица да играят единствено български волейболистки. Не че съм националист, само че каквото реализираме да го реализираме с родни състезателки.

- Все отново Шампионска лига, би трябвало и качествени подкрепления?
- Едва ли можем да си позволим Елица Василева и Добриана Рабаджиева, само че несъмнено ще търсим и качествени състезателки. А и те девойките го потвърдиха. И без чужденките се показаха почтено.

- Какво би трябвало да се направи с цел да имате още по-големи триумфи?
- Трябва да се научим по какъв начин да ги реализираме.

- Заявихте, че сте изпълнили предварително пет годишна стратегия. Сега следва ли нова такава?
- Пишем я (смее се) Ще ви кажем като е подготвена.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР