Президентът на Македония Георге Иванов призова правителството да обяви и

...
Президентът на Македония Георге Иванов призова правителството да обяви и
Коментари Харесай

Президентът на Македония с важен призив, свързан с България

Президентът на Македония Георге Иванов прикани държавното управление да разгласи и да изясни текста на контракта за добросъседство с България преди подписването му. Според него неналичието на бистрота провокира отрицателни мнения и угриженост в обществото, които би трябвало да се преодолеят посредством издание на текста на документа, съобщи македонската медия „ Плюс Инфо “.

" Президентът Иванов акцентира, че постоянно би трябвало да се имат поради националните и държавните ползи на Македония и че нито едно междудържавно съглашение не би трябвало да бъде в ущърб на македонските национални ползи ", написа в публично заявление на президентството на Македония.
Иванов през вчерашния ден организира среща с министъра на външните работи Никола Димитров, на която е бил осведомен за последната версия на контракта за другарство и добросъседство с България.

" Президентът Иванов, както и до момента, по този начин и в бъдеще ще продължи да взе участие в процесите на помиряване и решение на противоречивите въпроси по кротичък метод и посредством политически разговор, в сходство с интернационалното право и добросъседските връзки, за да се реализиран обективни решения въз основа на правилото на взаимно почитание и възпиране от интервенция във вътрешните работи на страните ", се показва в известие от президентството.
Македонският президент в същото време приветства волята и ангажираността на всички, които през миналия интервал бяха включени в напъните за хармонизиране на съглашението сред двете страни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР