Президентът на Ливан Мишел Аун предупреди, че ако страната скоро

...
Президентът на Ливан Мишел Аун предупреди, че ако страната скоро
Коментари Харесай

Мишел Аун: Без правителство Ливан се е запътил към ада

Президентът на Ливан Мишел Аун предизвести, че в случай че страната скоро не се снабди с ново държавно управление, тя ще се запъти към пъкъла, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"При втвърдяването на позициите наподобява не се обрисува решение, тъй като всички препоръчани решения допускат да има печеливши и губещи ", съобщи Аун и добави, че при липса на съглашение за съставяне на нов кабинет, Ливан ще се запъти към пъкъла.

Срокът от 15 дни за сформиране на държавно управление, който беше подложен по време на визитата на френския президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на в Бейрут на 1 септември, към този момент е изминал. Опитите на номинирания за министър председател Мустафа Адиб да образува държавно управление се сблъскват с неотстъпчивостта на ръководителя шиит на Народното събрание Набих Бери и съдружниците му от подкрепяното от Иран придвижване Хизбула, които упорстват министерството на финансите да се управлява от шиит.

Аун прикани за премахването на разпределянето на министерства по верски симптом.

"Конституцията не изисква да се дава министерство на дадена религиозна група ", уточни Аун. Мустафа Адиб желае министрите му да са квалифицирани специалисти, без значение какво е вероизповеданието им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР