Президентът на Литва Гитанас Науседа отмени посещение в Израел за

...
Президентът на Литва Гитанас Науседа отмени посещение в Израел за
Коментари Харесай

Президентът на Литва бойкотира събитието за освобождението на „Аушвиц” в Израел заради Путин

Президентът на Литва Гитанас Науседа анулира посещаване в Израел за Световния конгрес за Холокоста, който ще притегли десетки международни водачи в Йерусалим тази седмица за 75 година от освобождението на " Аушвиц ", написа " Таймс ъв Израел ".

Литва ще бъде представлявана от ръководителя на Народното събрание, оповестиха от прессекретариата на президента.

Вместо това Науседа ще отиде в Полша, където ще взе участие на паметна гала в " Аушвиц ", на която ще е хазаин полският президент Анджей Дуда, който също няма да взе участие на Световния конгрес за Холокоста, тъй като уредниците не му разрешават да приказва на главната гала.

Наскоро Дуда влезе в вербален спор с съветския президент Владимир Путин по отношение на повода за началото на Втората международна война.

Путин ще приказва на събитието в Йерусалим.

Според източник Науседа е решил да анулира присъединяване си, тъй като на Путин е разрешено да приказва, само че не и на Дуда.

Междувременно ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси и делегация от Конгреса посетиха " Аушвиц " преди годишнината от освобождението му, осведоми АП.

На място Пелоси постави венци пред Стената на гибелта, където нацистите са екзекутирали пандизчии. Тя беше придружавана от ръководителите на двете камари на полския парламент.

От Полша Пелоси и делегацията от шестима конгресмени от Демократическата партия и Републиканската партия ще пътуват за Израел, където ще участват на форума. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР