Президентът на Литва Гитанас Науседа обяви извънредно положение на територията

...
Президентът на Литва Гитанас Науседа обяви извънредно положение на територията
Коментари Харесай

И Литва обяви извънредно положение

Президентът на Литва Гитанас Науседа разгласи изключително състояние на територията на цялата страна, предава BBC. Той съобщи, че възнамерява да изпрати армията по границите си в отговор на вероятни разстройства и провокации, подбудени от засиленото военно наличие от страна на Русия и Беларус.

Военните сили са подготвени да защитят границите на Литва “, сподели той.

Преди броени часове Молдова вкара изключително състояние, като се чака и други прилежащи страни на Русия да създадат същото.

Междувременно Кая Калас, министър-председател на Естония съобщи, че „ ще помогнем на Украйна по всевъзможен начин, които можем, в това число политическа поддръжка и изпращане на оръжие. “ За момента страната не е въвела специфичен режим, само че се разисква.

„ Трябва да се подхващат дейности на равнище Европейски Съюз и НАТО, с цел да не се разшири тази експанзия “, сподели Калас, пояснявайки, че сега границите на страната са спокойни.

В ранните часове на деня Русия нападна Украйна, макар апелите за разговор от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз. Украинските жители са призовани да изоставен страната, като огромна част от страните в Блока обявиха подготвеност да ги одобряват, в това число България.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР