Президентът на Латвия Едгарс Ринкевичс призова към битка срещу Русия

...
Президентът на Латвия Едгарс Ринкевичс призова към битка срещу Русия
Коментари Харесай

Президентът на Латвия подкрепя Макрон, призова към битка срещу Русия

Президентът на Латвия Едгарс Ринкевичс прикани към борба против Русия с известния латински израз " Картаген би трябвало да бъде опустошен “. В обществената мрежа X той разгласи, че изцяло поддържа френския президент Еманюел Макрон за това по какъв начин би трябвало да се държим с Русия, съобщава  " Профил “, представен от " Фокус ".

" Ние не би трябвало да чертаем червени линии за себе си, ние би трябвало да рисуваме червени линии за Русия и не би трябвало да се опасяваме да ги чертаем. Русия би трябвало да бъде унищожена “, написа той.

Президентът на Латвия употребява израза " Russia delenda est! “, който е трансформация на латинския израз Carthago delenda est ( " Картаген би трябвало да бъде опустошен “). Тази поговорка се повтаря от римския цензор Марк Порций Катон Стари при всяко него изявление в Сената, откакто един път посещава града и вижда по какъв начин той стартира да се възвръща от тежката загуба на Втората пуническа война.

Латвийският водач направи изказването си след тирада на Макрон, който съобщи, че поддръжката на Франция за Украйна " няма граници “ и " няма червени линии “. Преди това френският водач също означи, че Париж ще направи всичко, с цел да попречи на Москва да излезе победител от сегашния спор, и не изключи изпращането на войски в Украйна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР