Президентът на Ла Лига Хосе Тебас проведе двучасов видеоразговор с

...
Президентът на Ла Лига Хосе Тебас проведе двучасов видеоразговор с
Коментари Харесай

Ясни са датите, на които най-рано могат да се подновят първенствата и евротурнирите

Президентът на Ла Лига Хосе Тебас организира двучасов видеоразговор с представители на задгранични медии, на която разкри доста значими детайлности за бъдещето на европейските шампионати и евротурнирите. Според него най-ранната обсъждана дата, на която може да се даде рестарт на вътрешните шампионати, е 29 май. Най-вероятно пък евротурнирите ще се възобновят на 28 юни.

" Обмисляме концепцията да подновим мачовете на 29 май или на 6 юни. Това важи както за шампионата в Испания, по този начин и за другите европейски страни. Датата за евротурнирите е 28 юни. Тези дати ще дадат опция на тимовете да стартират да упражняват още веднъж и да се приготвят, спазвайки протокола, който следваме. Не желаеме краят на сезона да се отсрочва за след месец август, тъй като това ще попречи на календара за идващия сезон.

Обсъждат се две благоприятни условия. Първата е вътрешните шампионати и евротурните да вървят редом. При втората шампионатите би трябвало да са се възобновили до началото на юни и да завършат през юли, а по-късно, през юли и август, да се довършат мачовете в евротурнирите.

За момента тематиката за прекратяването на сезона не стои на дневен ред. Вероятно мачовете ще се изиграят при закрити врата ", съобщи Тебас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР