Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че се надява

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че се надява
Коментари Харесай

Тебас: Ла Лига може да рестартира сезона с дербито на Севиля

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас съобщи, че се надява дербито сред Бетис и Севиля да отбелжи подновяването на сезона във висшия ешелон на Испания на 11 юни след тримесечна пауза поради коронакризата.

„ Има възможност да има дуел на 11 юни, който ще бъде единствен във въпросната вечер и ще отдаде респект на всички хора, умряли от вируса. Надявам се датата да бъде доказана и бихме желали този дуел да бъде дербито на Севиля, започващо от 22:00 часа “, сподели Тебас за локалната телевизия Movistar. Испания е на път да се причисли към Германия и Португалия в рестарта на мачове без аудитория, откакто министър председателят Педро Санчес разгласи в събота, че лигата получава зелена светлина да бъде възобновена през юни, дружно с други браншове на стопанската система.

Целият проведен и професионален футбол в Испания бе прекратен за неопределен срок на 12 март. Страната е една от най-засегнатите от вируса в Европа с близо 236 000 инфектирани и 29 000 умряли. Всички аматьорски лига бяха прекъснати, макар че клубовете в първите две равнища възобновиха групови занимания до 10 индивида. Тебас добави, че идната стъпка е завръщането към пълноценни тренировки.

„ В момента това е главната ни цел, и в случай че може да я реализираме, то тогава ще може и да подновим сезона. Нашата цел е да обявим първите четири кръга от срещи идната седмица. Изявлението на държавното управление ни изненада, само че демонстрира, че професионалният футбол е доста значим в страната “, разяснява президентът на Ла Лига. Шампионът Барселона води в класирането с две точки пред втория Реал Мадрид при 11 оставащи кръга.

Междувременно, той предизвести, че играчите би трябвало да съблюдават ограничаващите ограничения за преодоляване на вируса, включващи всеобщи събирания, откакто четирима футболисти на Севиля – Евер Банега, Лукас Окампос, Франко Васкес и Люк де Йонг бяха снимани на домакински ваучър през уикенда. На фотографията, оповестена от брачната половинка на Банега, се вижда и наргиле. “Играчите са образец за подражение в обществото и би трябвало да внимават с дейностите си. Призовавам ги да бъдат по-отговорни. Трябва да бъдем деликатни, тъй като специалностите на хората са сложени под риск “, сподели още Тебас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР