Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че клубовете в

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че клубовете в
Коментари Харесай

Ла Лига: "Барселона" не успокои другите клубове с обясненията си

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас съобщи, че клубовете в шампионата желаят следствие на " Барселона " поради случая с към някогашния началник на съдиите Енрикес. Според него президентът на каталунците Жоан Лапорта не е съумял да разсее подозренията на останалите клубове с обясненията си по време на общото заседание на лигата в сряда.

" Барселона " рискува наказване от, а президентът на Европейската футболна асоциация Александър Чеферин съобщи, че обстановката с клуба е. Властите в Испания също водят.

" Лапорта даде пояснение в продължение на 20 минути, в което повтори нещата, които сподели на си. Но нямаше никакви въпроси. Клубовете желаят тези заплащания да бъдат разследвани, те не ги считат за верни. Лапорта не ги убеди с обясненията си. Нещата още не са ясни за клубовете ", сподели Тебас.

 Президентът на Президентът на " Барселона " упрекна " Реал " и Ла Лига в уронване на престижа

Той също счита, че " Барселона " би трябвало да даде повече пояснение и повтори предходната си позиция, че Лапорта би трябвало да подаде оставка, в случай че не го направи.

" Казах, че той не е дал задоволително пояснение и че не съм го схванал. Неразбираемо е толкоз доста години да плащаш на вицепрезидент на съдийската комисия. Другите президенти не са му желали оставката, нито пък аз, само че са нужни повече пояснения ", добави Тебас.

Той въпреки всичко означи, че Лапорта най-малко се е появил на събранието: " Трябва да му благодарим, макар че евентуално трябваше да пристигна по-рано. Той си сподели лицето, което понижава равнището на яд, това е значимо. "

Тебас разяснява и опцията " Барселона " да си върне. Наскоро вицепрезидентът на каталунците Рафаел Юсте съобщи, че се водят с околните на Меси за негово завръщане.

За задачата обаче " Барселона " би трябвало да понижи с 200 млн. евро разноските си за заплати, с цел да съблюдава финансовите условия на Ла Лига.

" В момента те няма по какъв начин да записват Меси, само че се надявам да съумеят. Има още много време. Може да продават играчи, само че би трябвало да имат проект. Няма да променяме разпоредбите, с цел да могат да вземат Меси, само че желая да го видя в Испания ", приключи Тебас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР