Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас за пореден път коментира

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас за пореден път коментира
Коментари Харесай

От Ла Лига отново коментираха възможното завръщане на Меси в Барса и колко пари трябва да събере клубът през този сезон

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас за следващ път разяснява тематиката към вероятното завръщане на Лионел Меси в Барселона и финансовите условия, които клубът би трябвало да съблюдава, с цел да стане факт това.

“Тук не се гледа дали ни носят документи за Лео Меси или Килиан Мбапе. Не се гледа, както споделят, дали в Ла Лига са снизходителни към Меси. Това, което е ясно, е, че има финансов надзор и с цел да привличаш играчи, би трябвало да го изпълняваш. Така че в Барселона или би трябвало да имат бюджетен баланс 1:1, за което би трябвало мощно да ограничи разноските си, или да спазят нормата за 40% от спестяванията. И по тези два метода би трябвало да напаснат това, което желаят да създадат. В подобен случай, в случай че съумеят да записват седем играчи, значи седем. Ако съумеят единствено един, значи единствено един.

Ние не приказваме дали става въпрос за Меси, или не. Били пристигнали да приказват за Меси… Не, те пристигнаха да приказват за парите, с които разполагат за привличането на играчи. Ако Меси се завърне, неговата заплата в Барселона ще бъде по-малка, в сравнение с в Пари Сен Жермен. Дали 100 млн. евро от продажбите на играчи ще стигнат? Няма да ви кажа. Те ни споделиха, че ще продават футболисти. Ако кажем сумата, по този начин ще навредим на Барселона на трансферния пазар. Според мен Барса ще получат положителни пари от продажбата на футболисти през това лято ”, разяснява Тебас след годишната асамблея на Ла Лига.

Генералният корпоративен шеф на футболната лига Хавиер Гомес пък разкри какви доходи би трябвало да регистрира Барселона през актуалната акция. От Ла Лига са одобрили финансовите лостове на клуба от 500 млн. евро през предишното лято, само че в подмяна са поискали каталунците да записват доходи от 250 млн. евро. Ако Барселона не успее да реализира това, сумата ще бъде приспадната от оторизации им предел за заплати за идващия сезон.

“Те имат своя тактика за това по какъв начин да привлекат повече играчи. Не знам дали тя е най-подходящата, само че щом са съумели да си обезпечат тези приходи, значи са били в положение да харчат повече за нови футболисти. Ние ги задължихме да плануват доходи за този сезон в размер на 250 млн. евро. Ако не съумеят да доближат тази сума, нужния излишък ще бъде приспаднат от лимита им за заплати ”, съобщи Гомес.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР