Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас определи Манчестър Сити и

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас определи Манчестър Сити и
Коментари Харесай

Шефът на Ла Лига с остро изказване относно Манчестър Сити и ПСЖ

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас дефинира Манчестър Сити и Пари Сен Жермен като "заплаха, която футболът не е виждал преди " поради могъщите финансови средства, с които разполагат двата клуба.

Тебас, който и преди този момент остро подлага на критика Сити, съобщи, че парите, вложени в първенците на Англия и Франция от техните притежатели, основани в Абу Даби и Катар, са изкривили футболния пейзаж.

"Клубовете, подпомагани от страни съставляват нов феномен и сегашна заплаха, която футболът не е виждал преди. Те работят напълно отвън разпоредбите и рискуват да надуят пазарите до пагубни равнища посредством финансовия си допинг. Управителите на европейския футбол би трябвало да покажат доста повече увереност за справяне с този проблем ", съобщи Тебас.

"Това включва по-строг надзор, който лимитира тимовете като Манчестър Сити или ПСЖ от това да похарчат доста повече от своите противници и доста по-строги наказания от Финансовия феърплей, който се оказа доста едва възпиращо средство. Това не можем да го допуснем в Испания, тъй като то е срещу нашите правила ", добави президентът на Ла Лига.

Като образец Тебас уточни Реал Мадрид и Барселона, които по негово мнение в никакъв случай не са получавали финансова помощ от страната и постоянно са били ръководени по финансово виновен метод. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР