Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, коментира болната тема

...
Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, коментира болната тема
Коментари Харесай

Президентът на Ла Лига: С подходящите средства Серия А може да се доближи до Висшата лига

Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, разяснява болната тематика на европейските клубове за финансовия феърплей.

" Някои европейски клубове имат стопански проблеми. Казусът на Ювентус, Милан, Интер и някои френски тимове са в резултат на форматите на надпреварата или на несъответстващ финансов феърплей? Ако анализирате казуса и осъзнаете, че той не е състезателен, а стопански, тогава можете да действате. Важно е нито един клуб да не харчи повече от приходите си и да не може да прави неограничени финансови инжекции. Това е неразрешено във всички стопански браншове, според разпоредбите за конкурентоспособност. А във футбола се разрешава, макар огромните загуби ", изясни Тебас.

" Трябва да бъдем прецизни по отношение на неограничения капитал на клубовете. Ще го забележим ясно още на този трансферен пазар с ПСЖ и може би Манчестър Сити. Играчите могат да попаднат единствено в избрани тимове. Това би трябвало да се спре. Трябва да се откри световен предел, въз основа на прихода на тима, тъй че да се избегнат сходни проблеми. "

" Серия А би трябвало да разбере, че има най-голямата вероятност за напредък, само че е значимо да се сътвори деен модел за непознат капитал. В противоположен случай изоставаме. С подобаващите средства Серия А може да се приближи до Висшата лига. "

Тебас разяснява и тематиката за Суперлигата, която наподобява към момента не е напълно останала на назад във времето.

" Европейският футбол не се показва единствено от 20 клуба, колкото и огромни и мощни да са те. Има повече от 1500 клуба, които не са включени в този план. Освен това, увеличението на приходите от интернационалните надпревари би понижило тези от национални надпревари. Първенствата биха изгубили своето значение ", съобщи Тебас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР