Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас говори за промяна на

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас говори за промяна на
Коментари Харесай

Шефът на Ла Лига призова да се намали броят на участниците в Шампионската лига

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас приказва за смяна на формата на Шампионската лига.

" През 2024 година ще има нов модел на Шампионска лига, само че би трябвало да стартира работа върху друг вид формат, формат, който ще ви разреши да се върнете към корените на Европейската купа, т.е. да съберете допустимо най-вече първенци на техните страни от цяла Европа, колкото е допустимо ", сподели Тебас пред " Mundo Deportivo ".

" Въпреки обстоятелството, че съставлявам Ла Лига, ще кажа, че четири испански клуба не са най-хубавото решение за Шампионската лига. Същото важи и за Серия А, Бундеслигата, Висшата лига... Защо е по този начин? Клубовете, които играят в европейско съревнование, печелят толкоз доста, че има доста огромна разлика сред тях и останалите клубове във вътрешните лиги. Грешно е, че през 2016 година още повече места в Шампионската лига бяха дадени на клубове от огромните шампионати. Аз персонално бях срещу четири испански клуба да се класират непосредствено за Шампионската лига ", съобщи Тебас.

От сезон 2024/25 броят на участниците в Шампионската лига ще се усили от 32 на 36, а мачовете ще се играят по швейцарската система.
 Финалът на Шампионска лига в бъдеще може да се организира в Съединени американски щати
Финалът на Шампионска лига в бъдеще може да се организира в Съединени американски щати

Обсъждаме тази концепция, само че тази година финалът е в Истанбул, разяснява Александър Чеферин
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР