Президентът на КТ Подкрепа“ Димитър Манолов призна, че не страда

...
Президентът на КТ Подкрепа“ Димитър Манолов призна, че не страда
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Притеснен съм, че няма български инвеститори

Президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов призна, че не страда от това, че няма задгранични вложители, а е обезпокоен, че няма български :

„ Да, без подозрение от позиция на теорията, по никакъв начин не е неприятно някакви пари да идват тук, да развиват действия. От тук виждаме какви действия развиват – такива, в които, когато съединяваш жици е значимо жълтата да е с жълта, а зелената със зелена. Да работят някакви хора за минимална работна заплата. И, за жалост, най-често някакви такива герои идват да се подвизават тук, работят 2-3 години и най-после остават отговорности за неизплатени заплати. “

В Деня на труда той разяснява за „ Фокус “, че има бивалентно отношение към празника и добави:  „ Още повече, че една партия беше направила сериозен опит да го обсеби и от там нататък нещата се объркваха, изключително за моя профсъюз, който има към тази партия сдържано отношение. Но в последните няколко години ние почнахме да си го честваме по нашенски. Правим един огромен рок фест в Южния парк до Музея „ Земята и хората “. “

По мотив огромните стачки във Франция и Гърция , синдикатът изясни, че с цел да направиш такава у нас, която законът не не разрешава, ти трябват минимум 2 месеца , а национална стачка не може да се провежда , защото законът не третира тази материя, само че в същото време изрично не разрешава политическите стачки.

„ По тази причина не можем да разберем какво е отношението на българина към тези тематики. Ако на българина му беше позволено да прави стачки като гърците, не мога да предскажа той по какъв начин би се държал. Защото в ранната народна власт нещата изглеждаха друго. Преди този закон всеки ден се случваха и аз не знам какъв брой на брой стачки по всевъзможни въпроси. Едно от решението на нашия конгрес е приемането на закон, който да уреди конституционното право на стачка “ , добави той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР