Президентът на Косово Вьоса Османи каза днес в Тирана, че

...
Президентът на Косово Вьоса Османи каза днес в Тирана, че
Коментари Харесай

Вьоса Османи: Косово ще подаде молбата си за членство в ЕС в края на тази година

Президентът на Косово Вьоса Османи сподели през днешния ден в Тирана, че Косово ще подаде молбата си за участие в Европейски Съюз в края на тази година, предадоха осведомителните организации.

„ Както ще заявя през днешния ден пред водачите на Европейски Съюз, Косово ще подаде молбата си за участие в Европейски Съюз в края на тази година. Това е среща сред Европейски Съюз и Западните Балкани, не е мястото за разговор или договаряния сред Косово и Сърбия. Това е развой, който би трябвало да се концентрира върху взаимното признание “, сподели Османи преди началото на срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Османи акцентира, че Косово поддържа политиката на Европейски Съюз във връзка с външните работи и въпросите на сигурността, в това число „ координиране на глобите против Русия, както и в отхвърлянето на всяко зловредно въздействие на фактори като Русия и Китай “, съобщи ДПА.

Косово е една от шестте страни от Западните Балкани. Страната се отдели от Сърбия през 1999 година и разгласи самостоятелност през 2008 година, напомня организацията.

Преди началото на срещата, която се организира през днешния ден в Тирана, Вьоса Османи сподели също, че „ Европейски Съюз би трябвало да премине от думи към каузи, изключително що се отнася до либерализацията на визите за жителите на Косово “, съобщи Евронюз Албания.

На срещата на върха в Тирана през днешния ден ще участват 27 европейски водачи, съпроводени от съответните делегации, написа Евронюз Албания.

Междувременно, паралелно със срещата на върха, ще се организира и митинг, призован от опозиционната Демократическата партия. Председателят на Директива за птиците Сали Бериша заяви, че митингът ще се организира в 12:00 ч. (13:00 ч. българско време).
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР