Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че страната му не

...
Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че страната му не
Коментари Харесай

Президентът на Косово заплаши, че ще подаде оставка

Президентът на Косово Хашим Тачи съобщи, че страната му не може да подкопава стратегическия алианс със Съединени американски щати поради враждебността със Сърбия. „ Никой не си е представял, че Косово ще оспори съвета на Съединени американски щати “, означи президентът, като прибавим че Прищина не разполага с лукса и не може да си разрешава да споделя не на Вашингтон, предава държавната „ Радио и телевизия Косово “ (RTK). 

„ Косово не разполага с лукса да радва враговете на независимостта “, акцентира президентът. „ Нека не си мислим, че сме центърът на света. Къде бихме били без поддръжката на Съединени американски щати? “ – попита той. Тачи прикани за анулация на 100-процентовите мита върху сръбските артикули и съобщи, че те влизат като контрабанда през Северна Македония, Черна гора и Албания, по този начин или другояче. Освен това той приказва и за окончателното съглашение със Сърбия, написа Блиц.

„ Критиците не би трябвало да си мислят, че ще наруша Конституцията. Никога не бих нарушил Конституцията, само че да я трансформира – да. Можем да реализираме съглашение, по-късно да го предложим на Народното събрание на Косово, който да гласоподава „ за “ или „ срещу “. Ако Прешево, Медведжа и Бояновац се причисляват към Косово със съглашението и Народното събрание не го утвърди, аз ще подам оставка, или ще желая референдум “, съобщи Тачи пред албанската Report TV. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР