Президентът на Косово Хашим Тачи ще представлява страната си на

...
Президентът на Косово Хашим Тачи ще представлява страната си на
Коментари Харесай

Хашим Тачи ще представлява Косово в София

Президентът на Косово Хашим Тачи ще съставлява страната си на идната да се организира среща сред Европейски Съюз и Западните Балкани в София, заяви Gazeta Express.

Косово към този момент получи покана от Европейски Съюз за присъединяване в срещата. Първоначално се появиха информации, че на нея ще участва косовският министър председател Рамуш Харадинай. Съветникът на косовския министър председател Авни Арифи обаче разгласи, че на срещата ще участва точно Тачи.

Събитието ще се организира на 17-ти май. Присъствието на Косово към този момент провокира несъгласия измежду европейските страни.

Испанският министър председател Мариано Рахой отхвърли да участва на срещата. Той се тормози, че обща фотография с представителите на Косово ще даде подтик на сепаратистките настроения в Каталуния.

От Косово оповестиха, че Тачи е бил предпочетен за наличие, поради водещата си роля в разговора със Сърбия.

Общо пет страни от Европейски Съюз не признават независимостта на Косово. Страната се пробва да контракти самопризнание на статута си с Белград. Предстоящата среща ще е основна за участието на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР