Президентът на Косово Хашим Тачи обиколи на борда на полицейски

...
Президентът на Косово Хашим Тачи обиколи на борда на полицейски
Коментари Харесай

Хашим Тачи обиколи с полицейски катер езерото Газиводе

Президентът на Косово Хашим Тачи обиколи на борда на полицейски катер езерото Газиводе в северно Косово и фотоси и видеозаписи бяха публикувани от организация Косовапрес и Индексонлайн.

Обиколката продължи 15 минути. Тачи бе придружаван от министъра на финансите Бедри Хамза, шефа на разследващата работа Спенд Макхуни и шефа на полицията Рашит Чаляй. Катерът мина край Водноелектрическа централа Газиводе и се върна на мястото, откъдето дойде, предава Българска телеграфна агенция.

След разходката с катера Тачи напусна региона с автомобил, придружаван от членове на специфичните елементи и полицията.

По-рано през днешния ден десетки членове на косовските специфични елементи РОСУ бяха ситуирани в непосредствена непосредственост до езеро Газиводе, което увеличи напрежението и президентът на Сърбия Александър Вучич подреди сръбската войска в цялостен състав да бъде сложена в най-висока степен на бойна подготвеност.

Директорът на сръбската държавна Служба за Косово Марко Джурич заяви на конференция, че към езерото Газиводе са изпратени специфични елементи на косовската полиция обратно на всички контракти и съглашения и че те са там, с цел да дадат опция на косовския президент Хашим Тачи да посети езерото.

Заместник командирът на косовската полиция за северно Косово Бесим Хоти на собствен ред отхвърли изказванията на формалните представители на Сърбия за завладяване на езерото и Водноелектрическа централа Газиводе и за арести в региона и сподели, че специфичните елементи са там " поради едно посещаване ".

Президентът на Косово Хашим Тачи, който дойде през днешния ден на езерото Газиводе в северно Косово, съобщи, че е пристигнал да беседва със сърбите и да посети " естествените хубости ", написа прищинският вестник " Газета експрес ".

" Прекрасно място, буди специфични страсти ", сподели Тачи и добави, че имал доста добър диалог с локалните сърби. " Бих желал да благодаря на сърбите за кафето, което пих с тях. За мене беше наслаждение да беседвам с тях ", сподели Тачи на Газиводе, оповестява " Експрес ".

Същевременно на втора изключителна конференция шефът на сръбската държавна работа за Косово Марко Джурич заяви, че сега на цялата територия на Сърбия се организират дейности на армията и полицията в сходство с нареждането на президента и за сходно държание на Прищина да бъде прекъснато, съобщи Танюг.

Междувременно хиляди хора в Косово стачкуват против желанието на косовския президент да включи възможна замяна на територии сред Белград и Прищина в договарянията за нормализиране на връзките сред двете страни, съобщи Асошиейтед прес.

Поддръжници на косовското опозиционно придвижване " Самоопределение " минаха в шествие през столицата Прищина към площад Скендербег, носейки плакати и албански флагове.

Косовският президент Хашим Тачи загатна за " промяна на границите ", която би включила към Косово Прешевската котловина, намираща се в Сърбия, само че обитаема най-вече с албанци, припомня организацията.

Говорителката на Европейски Съюз Мая Коциянчич прикани от името на Европейски Съюз към мир и умереност във връзка обстановката в северно Косово, съобщи Танюг.

Тя акцентира, че Европейски Съюз съществено преглежда информациите, които идват от северно Косово, където по-рано денем специфичните елементи РОСУ се разположиха към езерото Газиводе.

Поддържаме непрекъснат контакт с всички значими страни, както на терена, което включва и силите на НАТО КейФОР, по този начин и на равнище " висши централи ", сподели Коциянчич.

Тя разясни, че под " висши централи " подразбира управляващите в Белград и Прищина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР