Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), лидерите

...
Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), лидерите
Коментари Харесай

КНСБ няма да участва в преговори за въглищните региони при премиера днес

Президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ), водачите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не одобряват отправената покана от премиера акад. Николай Денков за договаряния този следобяд, оповестяват от КНСБ в позиция на уеб страницата си. От Конфедерацията прецизират, че повода да не вземат участие в договаряния при Николай Денков е ясно изразеният отвод от страна на протестиращите миньори и енергетици за диалози при премиера през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Ескалиралото напрежение измежду миньорите и енергетиците от въглищните райони през последните дни потвърждава, че виновните институции не започнаха нужните дейности в нужните периоди за справяне със обществените и икономическите последствия от прехода към нисковъглеродна стопанска система “, декларират от КНСБ в позицията и допълват, че всички техни старания през последните години са били ориентирани към намиране посредством разговор с държавното управление и парламентарно показаните партии на най-хубавите решения за работещите във въглищните райони и за социално-икономическите последици за страната изобщо.

„ Уверени сме, че това е пътят при съществуване на открити и навременни дейности и чуваемост на проблемите и настояванията на служащите “, пишат още от синдиката.

По-рано през днешния ден министър председателят Денков прикани партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в акцията си за локални избори. Той се разгласи срещу популяризираната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР