Президентът на компанията Ineos Group сър Джим Ратклиф финализира сделката

...
Президентът на компанията Ineos Group сър Джим Ратклиф финализира сделката
Коментари Харесай

Промяната в собствеността на Манчестър Юнайтед е факт

Президентът на компанията Ineos Group сър Джим Ратклиф завърши договорката за закупуване на 25 % дял в Манчестър Юнайтед, оповестиха публично от Манчестър Юнайтед на Бъдни вечер. Според информации договорката е на стойност 1,2 милиарда паунда.

Компанията ще поеме отговорност за футболните интервенции на клуба. Съгласно съглашението Джим Ратклиф ще придобие 25% от акциите от клас Б, притежавани от семейство Глейзър, и до 25% от акциите от клас А, като влага 300 милиона $ в инфраструктурата на стадион " Олд Трафорд ".

" Манчестър Юнайтед афишира, че е сключил съглашение, според което президентът на Ineos, сър Джим Ратклиф, ще придобие 25% от акциите на Манчестър Юнайтед клас Б и до 25% от акциите на Манчестър Юнайтед клас А и ще даде спомагателни 300 милиона $, предопределени за бъдещи вложения в " Олд Трафорд ".

Като част от договорката Ineos одобри искане от борда да му бъде делегирана отговорност за ръководството на футболните интервенции на клуба. Това ще включва всички аспекти на спортно-техническите действия и академиите на мъжкия и женския футбол ", се споделя в известието на Манчестър Юнайтед.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР