Президентът на Колумбия Густаво Петро отиде да посети намерените в

...
Президентът на Колумбия Густаво Петро отиде да посети намерените в
Коментари Харесай

Откритите в амазонската джунгла деца ще останат в болница поне 2 седмици

Президентът на Колумбия Густаво Петро отиде да посети откритите в джунглата деца. Трите сестри и братчето им станаха известни по целия свят, откакто оцеляха в серия от рискови прекарвания в джунглата. Те останаха невредими в самолетна злополука, която погуби майка им. Оцеляха сами и в Колумбийската джунгла повече от 40 дни. Лекарите споделиха на президента Густаво Петро, че децата са отслабнали, само че в приемливо положение. Те към този момент са се срещнали за малко със фамилията си.

" Бавно започваме процеса на подхранването им. Сега това е най-важно. В момента не могат да одобряват храна през устата, това ще пристигна по-късно. Ако се възвръщат обикновено, в болничното заведение ще останат от две до три седмици ", изясни Карлос Ринкон, доктор във военната болница на Богота.

По думите на Астрид Касерес, шеф на службата за фамилно подкрепяне децата приказват малко и са слаби. „ Кристин и Тиен започнаха да си играят, което постоянно е добър знак. Но не приказват толкоз, колкото би ни се желало. Трябва да им дадем малко време ", изясни Касерес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР